Stále častější problém. Lidé různých věkových skupin se potýkají s alergickými reakcemi na určité potraviny, což způsobuje nepříjemné příznaky a omezuje jejich stravování. Nekvalitní strava Jednou z příčin vzestupu potravinových alergií je zvýšená konzumace nekvalitní stravy. Procesovaná jídla, potraviny obsahující umělé přísady, konzervanty a barviva mohou vyvolávat alergické reakce. Nedostatek čerstvého ovoce a zeleniny a přebytek nezdravých tuků a cukrů v stravě oslabuje imunitní systém a zvyšuje riziko alergických reakcí.
Další články
Dostupnost diagnostiky a onkologické péče
Při velkých nemocnicích existují komplexní onkologická centra (KOC). Léčí se tu tři čtvrtiny pacientů s rakovinou.
Číst víceCesta pacienta k diagnóze
Hlas onkologických pacientů je spolek, který tvoří nestátní neziskové organizace (pacientské a podpůrné organizace).
Číst víceOdborníci řešili, jak vymýtit rakovinu způsobenou HPV
Zákeřné lidské papilomaviry (HPV), které způsobují různé typy rakoviny, napadají jak ženy, tak muže.
Číst víceRakovina je vážné onemocnění
Když hovoří pacienti, občané, lidé, kamarádi, kolegové i přátelé o nemoci, která se dá vyléčit jenom když se včas objeví, používají...
Číst více