Stále častější problém. Lidé různých věkových skupin se potýkají s alergickými reakcemi na určité potraviny, což způsobuje nepříjemné příznaky a omezuje jejich stravování. Nekvalitní strava Jednou z příčin vzestupu potravinových alergií je zvýšená konzumace nekvalitní stravy. Procesovaná jídla, potraviny obsahující umělé přísady, konzervanty a barviva mohou vyvolávat alergické reakce. Nedostatek čerstvého ovoce a zeleniny a přebytek nezdravých tuků a cukrů v stravě oslabuje imunitní systém a zvyšuje riziko alergických reakcí.
Další články
Dentální hygiena u dětí je důležitá každý den
„Mým cílem je naučit děti i rodiče, aby měli své zuby rádi. Aby péče o ně byla samozřejmost.“ Mgr. Petra Křížová, DiS., uznávaná...
Číst víceDostupnost diagnostiky a onkologické péče
Při velkých nemocnicích existují komplexní onkologická centra (KOC). Léčí se tu tři čtvrtiny pacientů s rakovinou.
Číst víceCesta pacienta k diagnóze
Hlas onkologických pacientů je spolek, který tvoří nestátní neziskové organizace (pacientské a podpůrné organizace).
Číst víceOdborníci řešili, jak vymýtit rakovinu způsobenou HPV
Zákeřné lidské papilomaviry (HPV), které způsobují různé typy rakoviny, napadají jak ženy, tak muže.
Číst více