Jak se cítit lépe v reálném světě.

19.12.2023

Svět okolo nás se mění. S tím i témata, která se řeší, a informace, které na nás doléhají. Sociální sítě, internet a sdílení všeho všem nám bere soukromí.

Jak se cítit lépe v reálném světě.

Dnešní reálný svět, který nás obklopuje, vnímá stejně každý svýma očima. Obecně lze říci, že to funguje, jako by se zrychlil čas. Působí na nás hodně informací, hodně vjemů, spousta zvuků, kliků a bliků. Bere nám to jako lidem spoustu pozornosti a energie. Často se věnujeme věcem a informacím, které jsme ani nehledali. Zorientovat se v tom všem může být složité. Psychoterapie online vám umožní diskrétní rozhovor o vybraných tématech a vašich skutečných reakcích na ně. Je to anonymní, diskrétní dialog, takže můžete s psychoterapeutem probrat všechno, co vás zajímá, dokonce i psychické stavy, které vám to způsobuje.

Jak se cítíte v situacích, kdy něco čtete online? Dokážete to v mysli oddělit? Víte, nakolik se vás to osobně týká? Války byly na světě vždycky, ale nyní je máme tak říkajíc na dosah ruky. Vidíme reálné hrůzy, které se tam dějí, posloucháme vzájemné obviňování. Mnohdy nevíme, co si o tom myslet, jak reagovat a nakolik to může být nebezpečné pro nás samotné. Je fajn soustředit se na svůj život. Psychoterapeut vám s tím pomůže, postupně to rozeberete ze všech stran, uvědomíte si svůj postoj i reálná rizika. Stále je možné se vědomě rozhodovat o tom, čemu budete věnovat svou energii a pozornost. Budete se cítit lépe a veseleji. 

OBJEDNAT TERAPII

terapeut Veronika Ešnerová